Subsidie?

Hoe jij subsidie kan krijgen voor hovenierswerkzaamheden!

Subsidie Hovenier

Wat voor velen onbekend is, is dat veel werkzaamheden van een hovenier subsidiabel kunnen zijn. Deze subsidie komt vaak van de gemeente uit en is bedoeld om duurzaamheid en/of een mooi aangezicht te stimuleren. Een win-win situatie dus! Maar welke activiteiten in de tuin zijn precies subsidiabel en wat zijn de voorwaarden?

Groen dak
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest

Subsidie hovenier

Als voorbeeld zullen wij de voorwaarden en omschrijving van de gemeente Capelle aan den IJssel gebruiken. Voor jouw gemeente kunnen andere voorwaarden gelden.

 1. Een groen sedumdak. Hier hebben wij al een uitgebreide blog over geschreven. Kortgezegd komt het erop neer dat je €25 per vierkante meter subsidie kunt krijgen tot een maximum van 50% van het totale bedrag. Een groen dak stimuleert duurzaamheid en ziet er ook nog eens mooi uit!
 2. Groene gevel. Dit heeft nagenoeg dezelfde voordelen als een sedumdak qua duurzaamheid en ziet er misschien nog wel fraaier uit ook. Voor deze subsidie wordt onderscheid gemaakt tussen beplanting die vanuit de grond omhoog groeit (€50 subsidie per strekkende meter) en beplanting die met cassettes aan de muur wordt bevestigd (€50 subsidie per vierkante meter). Bij beide type geldt wederom dat het tot een maximum van 50% van de totale kosten gesubsidieerd wordt.
 3. Groene erfafscheiding. Dit is de meest onbekende van alle drie. Deze subsidie is namelijk ook de jongste van het stel. Met deze subsidie wil de gemeente Capelle aan den IJssel af van de vele lelijke schuttingen grenzend aan de openbare weg. En daar kunnen wij ons wel in vinden. In plaats daarvan kun je dus met subsidie een mooie groene haag als erfafscheiding plaatsen. De subsidie bedraagt 35% van de kosten van het materiaal en beplanting. Goed om te weten is dat arbeidsloon hier niet onder valt.

Sedum dak
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest

 

Nu is dit allemaal droge tekst, daarom verwijzen wij je graag naar ons portfolio. Hier kun je zien wat een hovenier voor jou kan betekenen. Mocht je meer willen weten over deze subsidies, dan kun je altijd vrijblijvend advies bij ons inwinnen.

Weet jij al hoe jij je tuin/woning duurzamer en fraaier gaat maken? Deel dit bericht op jouw Social Media en tag ons erin!

Pin It on Pinterest

Share This