Groen Sedumdak

De duurzame trend van 2020

Wij krijgen steeds vaker de vraag wat nou het idee is van groene beplanting op een dak. Je ziet het waarschijnlijk zelf ook steeds vaker voorbij komen. Wat is nu het voordeel van zo’n groen dak? Wij hebben het uitgezocht. Dé 5 voordelen van een groen dak, ook wel sedumdak genoemd:

Groen dak
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest

Dé voordelen van een groen dak

1. Allereerst ziet het er leuk uit, het geeft je huis logischerwijs meer groen. En Groen maakt alles een beetje knapper. Helemaal in een land als Nederland waar we met zijn allen op een klein stukje grond wonen is er weinig ruimte voor de natuur. Een groen dak is dan ook waarde verhogend voor je huis.

2. Een groen sedumdak koelt. De binnen temperatuur kan met een groen dak met maar liefst 5 graden verlaagd worden. In de zomer waar de volle zon uren op een dak schijnt is dit bijna een must-have voor een goed leefklimaat.

3. Toename van de biodiversiteit. Waar het leefgebied van dieren steeds kleiner wordt en gemeentes adviseren om een groene tuin aan te leggen is het eigenlijk een must have om met onze droge/hete zomers en wateroverlast de insectensterfte tegen te gaan, dus de biodiversiteit te bevorderen. Dit kan jij nog een extra boost geven met een sedumdak!

Sedum dak
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest

4. Een sedumdak op een normaal dak, oftewel een dikker dak tegen ongewenst geluid. Dit is een dak die dus, zoals we net lazen, beter de temperatuur reguleert maar dus ook nog ongewenste geluiden meer buiten houdt. Het dak fungeert als een gigantisch oordopje.

5. Verdubbeling levensduur dak. Ja je leest het goed, met een sedumdak verdubbel je de levensduur van je dak. Dit is getest met een normaal bitumen dak dat 15-30 jaar mee gaat, met een sedumdak is dit maar liefst 30 tot 60 jaar.

Zeg nou zelf, het ziet er goed uit én het verlengt de levensduur van je dak. Mocht je meer informatie willen over deze groene daken. Welke beplanting wij wanneer gebruiken, waar je nog meer op moet letten? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben het ons als duurzame missie gesteld de sedumdaken in Nederland gangbaar te maken!

Voor meer informatie over het plaatsen van een groen dak, zie de speciale sedumdak aanleg pagina.

 

Pin It on Pinterest

Share This