Keurmerken & Certificeringen

leerbedrijf hovenier

SBB (sinds 2019)

Wij zijn een erkend leerbedrijf. Wij leveren een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Als erkend leerbedrijf zijn wij een schoolvoorbeeld voor de branche. Door het aanbieden van stages en leerbanen nemen wij hieraan deel. Studenten hebben een frisse kijk en krijgen vanuit hun studie nieuwe inzichten met zich mee. Ook het thema duurzaamheid wordt vanuit de opleiding goed besproken, wat zich uit in meer toekomstbestendig tuinieren.

duurzaam in groen

TRI

Als aanvulling op de SBB: TRI groei in groen is een landelijk opererende stichting met ongeveer 250 deelnemende groenbedrijven. TRI is ontstaan uit een samenwerkingsverband van hoveniersbedrijven. Deze hoveniersbedrijven vonden het belangrijk om bij te dragen aan het opleiden van vakbekwaam personeel. Door de jaren heen hebben steeds meer bedrijven zich aangesloten bij TRI. Hierdoor hebben wij een goed beeld van de wensen uit het vakgebied en kunnen wij deze overbrengen in onze samenwerkingen met de groene scholen. Je kunt dus gerust stellen dat de deelnemende bedrijven de TRI zijn. 

gecertificeerd hovenier

Tuinkeur (sinds 2018)

Door het hebben van dit keurmerk laten wij zien dat wij de 5 zekerheden bieden en hier garant voor staan. Betrouwbaarheid, kwaliteit, service, vakbekwaamheid en professionaliteit zijn de kenmerken van een TuinKeur-hovenier. Een TuinKeur gecertificeerd hoveniersbedrijf staat voor zijn geleverde producten en diensten. Dit blijkt uit de standaard gegeven garantie. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je zorgeloos kan blijven genieten van jouw droomtuin.

hovenier helpt MVO

Hovenier Helpt

Rubens Tuinen is deelnemer aan hovenier Helpt.
Hovenier Helpt is een maatschappelijk initiatief van TuinKeur. Mensen in Nederland meer tuinplezier laten beleven is voor TuinKeur een belangrijk streven. Hovenier Helpt geeft de mogelijkheid om tuinplezier te geven aan de mensen die dit vooral nodig hebben maar zelf niet kunnen creëren. Rubens tuinen is sinds 2019 deelnemer aan dit mooie initiatief!

gewasbescherming onkruid bestrijden duurzaam

Licentie gewasbescherming (sinds 2019)

Uitvoeren 2018 behaald & bedrijfsvoeren gewasbescherming 2020 behaald.

Erkenning uitgereikt door rijksoverheid.

Voorheen was deze licentie vooral bedoeld voor het werken met gewasbeschermingsmiddelen, maar deze licentie gaat over veel meer onderwerpen. Kennis van planten, groeiomstandigheden en gewasverzorging is permanent in ontwikkeling en biedt telkens nieuwe mogelijkheden de afhankelijkheid van bestrijdingsmiddelen te verminderen. Kennis van bodemkunde en gebreken zichtbaar in een plant of bodem kan duurzame oplossingen geven. Duurzame manieren van grondbewerking, onkruidbeheer en onderhoud van verhardingen kunnen op verschillende manieren worden onderhouden en bewerkt. Wat is duurzaam/welke oplossing biedt de minste milieubelasting? Hoe dragen wij zorg aan een betere biodiversiteit? Milieuaspecten, arbeidsomstandigheden, wet en regelgeving komen hier uitgebreid aan bod. Voor bijvoorbeeld de behandeling van de Eikenprocessierups is deze licentie voor het bedrijf wettelijk verplicht.

hovenier helpt

Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes)

Optie die wij aanbieden: Werken met PEFC™ hout

Wij werken met duurzaam hout. Hout is sterk, mooi en een natuurlijk product. Door PEFC™ gecertificeerd hout te verwerken in producten en projecten en doordat 1 van onze houtleveranciers in het bezit is van een PEFC Chain of Custody certificaat maken wij aantoonbaar aan klanten dat wij een maatschappelijk verantwoorde herkomst van het hout hebben . Wij dragen bij aan de verduurzaming van onze wereld. Wij werken met hernieuwbaar materiaal waarvan de bomen tijdens hun groei veel CO2 hebben opgenomen, zo help je ook in positieve zin de klimaatverandering tegen te gaan. Werken met hout uit PEFC gecertificeerde bossen draagt tevens bij aan bescherming van bos en gezonde en veilige werkomstandigheden van bosarbeiders en medewerkers verderop in de handelsketen. PEFC-gecertificeerd hout gebruiken loont op meerdere vlakken. Een deel van het hout dat wij verwerken heeft deze certificering.

Meer over PEFC™ zie: www.pefcnederland.nl

duurzaam hout hovenier

FSC® (Forest Stewardship Council®)

FSC® is een wereldwijde, onafhankelijke organisatie die als doel heeft verantwoord bosbeheer. Haar leden zijn onder andere boseigenaren en Milieuorganisaties. Veel van het hout dat wij verwerken bevat deze certificering.

Meer over FSC® zie: www.fsc.nl

hovenier helpt

VCA (Sinds 2020)

Sinds 2020 hebben al onze medewerkers een VCA-diploma. Veilig, gezond en duurzaam werken is voor ons de standaard. Wij nemen deze aspecten tijdens het werk heel serieus, en dat is prettig voor werkgever, werknemers en natuurlijk ook voor de klant. Ruben is in het bezit van VCA-VOL.

duurzaam hout hovenier

IPAF Bedienen Hoogwerker (Sinds 2021)

In de ARBO wet is geregeld dat een werkgever verantwoordelijk is voor een gedegen vakkundige opleiding van zijn werknemers. De enorme ontwikkeling die de hoogwerkerindustrie heeft doorgemaakt is sneller gegaan dan de wetgeving die het gebruik van deze machines reguleert.

Volgens de wet moet een hoogwerkerbediener 18 jaar of ouder zijn en aantoonbaar een bedieningsinstructie hebben gehad. Om de veiligheid van de bediener én personen en objecten in de directe omgeving te kunnen waarborgen is een goede basiskennis nodig van de werking van de machine en een praktische training volgens (inter)nationaal erkende normen.

Het IPAF opleidingsprogramma voor de bediening van hoogwerkers is ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionals uit de hoogwerkerindustrie en is als enige door de Duitse TŰV gecertificeerd op grond van de minimum standaard vereisten zoals vermeld in de ISO norm 18878. Voldoen aan deze eisen geeft een certificaat en een hoogwerkerlicentie in de vorm van de bekende PAL Card.

Pin It on Pinterest