Boomverzorging Rotterdam

Boomverzorging

Uw boom in optimale conditie houden kan een lastig karwei zijn. Welke snoeitechnieken moet u toepassen om de boom naar wens vorm te geven? Snoeien is lastig omdat dit duurzaam moet gebeuren. Met andere woorden: de boom moet gezond door kunnen groeien. Wij werken samen met een lid van de Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB).

Boom snoeien

Is de boom te groot aan het worden, hangen de takken over bij de buren of blokkeren de takken teveel zonlicht? Dan is het tijd om de boom te snoeien. Wij zorgen ervoor dat de kroon intact blijft en dat de natuurlijke vorm van de boom behouden blijft. Op deze manier ziet de boom er beter uit en heeft u geen last meer van de nadelen van een te grote boom. Ook fruitbomen snoeien behoort tot 1 van onze specialiteiten. Bekijk uitgebreide informatie over boomverzorging.

 

boomverzorging Rotterdam
boomverzorging boom snoeien

Boom Kandelaren / Kandelaberen

Het kan ook voorkomen dat de boom veel te lang geen onderhoud heeft gehad. In dit geval zal de boom drastisch gesnoeid moeten worden. Dit is een speciale techniek genaamd kandelaren. Dit betekent het kortzetten van de kroon, de top van de boom wordt ingekort eveneens als de zijarmen. De boom heeft nu, afhankelijk van de boomsoort, een jaar of langer nodig om de kroon weer te laten hergroeien. Voor kandelaren is soms een snoeivergunning nodig, tenzij het al eerder gebeurd is. Wij kunnen u hierin adviseren in de regio Rotterdam.

Boom Kappen Rotterdam

In nog drastischere gevallen biedt snoeien geen soelaas meer. Dan kunt u ervoor te kiezen de boom te kappen. De boom is ziek, is niet meer wenselijk, of het onderhoud wordt teveel. Voor het kappen van de boom kan een kap- of omgevingsvergunning nodig zijn. Laat u hierin adviseren. De gemeente Rotterdam geeft een vergunning na enkele weken pas af.

Begeleidingssnoei Boom

Wellicht wilt u, op de oude plek van de gekapte boom, nieuwe boompjes neerzetten. Vooral tijdens de groei van jonge bomen is begeleidingssnoei zeer belangrijk. Dit zorgt ervoor dat de boom gezond doorgroeit en de juiste vorm aanneemt.

Verzorging

Heeft u specifieke vragen over een boom zoals het laten uitsnoeien van dood hout, heeft de boom een beoordeling nodig op veiligheid, het herplanten of het herstellen van een zwakke boom. Dan adviseren wij u ook graag. Bekijk alle informatie over boomverzorging. Wij bestrijken de gehele regio Rotterdam. 

 

Pin It on Pinterest