Boomverzorging

Boomverzorging

Snoeien, verzorgen, kappen en het beoordelen op veiligheid van bomen is 1 van onze specialiteiten. Als hovenier van Capelle aan den IJssel en omstreken nemen wij dit graag van u over. We zijn hierin deskundig en ervaren. Wij werken samen met een lid van de Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB). Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Vaak versnipperen wij de takken, deze kunnen eventueel worden verwerkt in uw tuin.

Snoeien
Is uw boom te groot? Zorgt hij voor meer schaduw in de tuin dan wenselijk? Dan kunnen wij de boom voor u snoeien. Bij het uitlichten van de kroon zorgen we ervoor dat de habitus (de natuurlijke vorm) van de boom behouden blijft. Meestal moeten we hiervoor de boom beklimmen en maken we gebruik van klimtechnieken maar ook afvangtechnieken zodat de omgeving wordt beschermd. Ook fruitbomen snoeien behoort tot onze specialiteiten. Geven de bomen te weinig fruit of staan ze er niet goed bij? Dan bent u bij ons aan het goede adres.

Kandelaren
Moet uw boom drastisch worden ingeperkt maar wilt u hem wel behouden? Dan is kandelaren een doelmatige oplossing. We noemen dit het kortzetten van de kroon. Hierbij wordt de top ingekort en de zijarmen gesnoeid. Dit roept het beeld op van een kandelaar. Afhankelijk van de boomsoort duurt het een paar jaar of langer voordat de kroon weer is “hergroeid”. Voor kandelaren is soms een snoeivergunning nodig, tenzij het eerder is gebeurd. Informeer hiervoor bij uw gemeente.

 

boomonderhoud
boom kappen

Kappen Is uw boom veel te groot geworden of levert die gevaar op voor de omgeving? Dan kan kappen noodzakelijk zijn. Dit geldt soms ook bij bepaalde boomziekten. Voor kappen is soms een kap of omgevingsvergunning nodig; zonder toestemming mogen wij niet kappen. De vergunning vraagt u aan bij uw gemeente. Na het aanvragen duurt het alleen enkele weken tot die wordt afgegeven.

Begeleidingssnoei Heeft u jonge bomen geplant? Dan is begeleidingssnoei aan te raden. Als u de boom regelmatig door een vakman laat controleren, zal de kroon van de boom zich optimaal ontwikkelen.

Verzorging Heeft u specifiekere wensen? Wij verzorgen ook het uitsnoeien van dood hout, het stimuleren van hergroei bij oude bomen, het verwijderen van boomstronken, het tuien van zware armen, het (ver)planten van jonge bomen maar kunnen ook een jaarlijkse veiligheidscheck doen van de boom of bomen. Veroorzaakt een boom een ongeval, is de eigenaar meestal verwijtbaar schuldig als niet bewezen kan worden dat de boom op veiligheid is gecobtroleerd en noodzakelijk onderhoud niet uitgevoerd is.

Pin It on Pinterest