Over Ons

OVER Rubens Tuinen

Ruben Knuistingh Neven is in 2014 gestart met zijn hoveniersbedrijf Rubens Tuinen na eerst ervaring te hebben opgedaan bij diverse hoveniersbedrijven in Nederland en Frankrijk. Ruben is vanaf dag één de drijvende kracht achter dit bedrijf. Al op jonge leeftijd was er interesse in het hoveniersvak, waarbij hij zich verdiepte in verschillende plantensoorten, natuur, het werken in tuinen en de vormgeving en inrichting daarvan. Vanzelfsprekend volgde Ruben de opleiding tot zelfstandig vakbekwaam hovenier aan het Wellantcollege in Gouda en heeft deze succesvol afgerond. Met de expertise die hij in deze jaren heeft opgedaan is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevend en innovatief bedrijf dat met een team enthousiaste hoveniers en vakspecialisten veel verschillende werkzaamheden uitvoert. Zij zijn gespecialiseerd in:

Tuinonderhoud, boomverzorging, groenvoorziening, plaagdierbestrijding, robotmaaiers, duurzaam tuinieren, beplanting en buitenterreinonderhoud, klimaatadaptie. Ook werken wij sinds 2019 samen met enkele toonaangevende tuinontwerpers en architecten.

Rubens Tuinen heeft alle aspecten die nodig zijn voor een krachtig en betrouwbaar hoveniersbedrijf. Denk hierbij aan:

Duurzaamheid

Kwaliteit

Persoonlijk contact

Passievolle medewerkers

Aanwezige vakkennis

hovenier beplanting Kralingen
tuinman Rotterdam

Door het regelmatig volgen van verschillende trainingen, cursussen, kennisbijeenkomsten en vakbeurzen zorgen wij bij Rubens Tuinen voor een brede kennis over o.a. natuur, water, klimaat en andere innovaties. Kennis over de gezondheid van de bodem, gezondheid van planten, watervriendelijke tuinen, klimaatadaptie en natuurbescherming is namelijk heel erg belangrijk! Ruben onderscheidt zich hierin van veel andere hoveniers door kennis te hebben over de wet natuurbescherming, het herkennen van beschermde planten- en dierensoorten, waterhuishouding, bodemgezondheid en klimaatadaptie. Ruben is Tevens Lijstduwer voor het AWP. Deze partij vindt Water, Klimaat en Natuur erg belangrijk. Stemmen Jullie 15 maart op hem?! 

Omdat Rubens Tuinen stevig aan het groeien is en Born + Bink aan het afbouwen, is er in 2018 een samenwerking aangegaan met hoveniersbedrijf Born + Bink en zijn de werkzaamheden en telefoonnummer door Rubens Tuinen overgenomen. Zij hebben het volste vertrouwen in de kennis en kundigheid van Rubens Tuinen en dat het in de wensen en behoeften van de klanten kan voorzien.

Rubens Tuinen vindt duurzaamheid erg belangrijk. Een duurzame tuin waarin klimaatadaptie wordt meegenomen is belangrijk en een hovenier die duurzaam bezig zijn nastreeft biedt voordelen. De voordelen van vergroening en verduurzaming van je omgeving en dus ook de tuin geeft rust en harmonie. Eenvoudig gezegd is dit optimaal genieten van de tuin. Ook investeren wij in bijvoorbeeld steeds duurzamere machines die bijvoorbeeld op accu werken en geluidsarm zijn. U kunt ons hierin steunen door een donatie te doen.  

Sinds 2018 is Rubens Tuinen Tuinkeur gecertificeerd. Een TuinKeur certificatie garandeert de consument dat de aangesloten hovenier kwaliteit levert. Tevens is er een helpdesk die ook voor de consument bereikbaar is. Ook hebben wij vele andere keurmerken en licenties in bezit en doen wij aan duurzaam of MVO / Maatschappelijk verantwoord ondernemen.  

Zie ook Rubens Tuinen in de media.

 

Voor wie

Wij zijn gelegen in Capelle a/d IJssel vlakbij Rotterdam. Rubens tuinen werkt veel in de omgeving van Rotterdam. In overleg kunnen wij ook uw tuin in het buitenland onder handen nemen. Rubens Tuinen werkt niet alleen voor particuliere opdrachtgevers, maar ook voor zakelijke opdrachtgevers zoals architecten, VvE’s, scholen en gemeentes. Bent u benieuwd naar wat Rubens Tuinen voor u kan betekenen?

Interesse om je bij ons team aan te sluiten? Of om bij ons het hoveniersvak te leren? Bekijk dan onze vacatures.

Pin It on Pinterest